Breinvlaag 2009-007b. Calvijnjaar voor losbollen

Ik heb aan de VU gestudeerd en lees dat in 2009 het 500-ste geboortejaar van Johannes Calvijn wordt gevierd. Darwin is 300 jaar daarna geboren. Is het Calvinisme daardoor geëvolueerd?

Op de website van VU podium lezen wij:

Volgens een anonieme katholieke schrijver uit de zestiende eeuw waren Calvijn en zijn volgelingen vrolijke losbollen. Terwijl katholieken zich ’s avonds laat en ’s ochtends vroeg vroom en devoot wijdden aan het gebed, lagen de calvinisten lui in hun bed. En zo wist deze katholieke polemist zeker: daar gaven zij zich over aan vleselijke wellust. Een beeld wat in het geheel niet overeenkomt met wat wij vandaag de dag voelen bij calvinisme.

Evolutie kent geen richting, het doet maar wat. De vrome jongeman die het beste past in een survival-fit-test krijgt het mooiste meisje. Daarna doen ze maar wat.Categorieën:Geloof, Humor, Liefde, Zoenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: