Breinvlaag 2009-92a. Ode aan Martin Bril.

Hartverwarmend vond ik de column van Martin Bril vanochtend in De Volkskrant – over rokjesdag. Eindeloos ouwehoeronderwerp trouwens.
Zoals lemmingen onwetend zijn over hoe ze in zee belanden, stormen op rokjesdag triljoenen meiden en vrouwen plotsklaps de rokkenzee in. Altijd ergens begin lente verschijnen uit het niets de rokjes en bloesjes op straat – ‘zomaar ineens’ staan ze voor je neus. Ook voordat er mobieltjes waren kwamen de dames massaal, gelijktijdig met hun onbedekte benen naar buiten. Er lijkt geen communicatie vooraf aan te pas te komen. Vrouwen voelen kennelijk dat het Tijd is om met hun rok de deur uit te gaan. Gisteren nog niet, maar vandaag opeens wel! Ze gaan dan niet specifiek ergens naar toe om elkaar rok of bloesje te laten zien. Neen, ze gaan er willekeurig mee op stap. Naar school, naar de super, naar de kapper, naar het werk. Ze zijn zomaar overal tegelijk buiten.
Wij mannen voelen dat niet aankomen en daarom zie je mannen in de lente vaak onwennig om zich heen kijken. Spieden heet dat. Als je zo aan het begin van de lente dus een spiedende man ziet, is de kans groot dat hij net oog in oog stond met een vrouw met erg blote en erg witte benen. Zo’n man is dan even van slag, zijn smiezen zijn completely leeg. Hij voelt zijn hart opgeklopt, maar zijn klepel heeft het vizier nog niet goed staan. Hij wil meestal eerst naar huis voor een biertje en om zich de ogen uit te wrijven.
Thuis aangekomen staat daar dan zijn vrouw  …   De man hoeft dan even geen peultjes …

Rokjesdag komt in ons klimaat steeds hoger op de kalender. Drie april is het absolute record lees ik bij Bril.
Voor die tijd kun je als man alleen van rokjesdag dromen, van dat vrouwen de broek niet aan hebben bedoel ik ;-))

Er is een land waar dat duidelijk geregeld lijkt. Eind maart al kwamen ze naar Amsterdam (Nederland – Schotland) om te laten zien wie er de broek aan heeft; op straat althans. Foto Annemiek van der Kuil. PhotoA.nlCategorieën:Humor, Krant, Meisjes en jongens, Schrijven, sexy

Tags: , ,

1 reply

  1. In broek en rok (maar zeker geen broekrok) lees ik deze breinvlaag graag. Het verhaaltje huppelt heerlijk, vol van lentrekriebels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: