Een dikke, natte vinger.

Een nieuwe hype, vingerkunde: De lengte van de vinger zou bepalend zijn voor veel kwaliteiten, zoals succes op de beurs, in algebra, op de sportvelden en in bed.

 Het verband tussen de lengte van onze vingers en bepaalde kwaliteiten wordt breeduit gemeten in de media. Gerespecteerde wetenschappers van goede universiteiten durven er zelfs mee voor de draad te komen. Maar wat kunnen we ermee? Waar laat je je vingers tijdens je sollicitatiegesprek?
De achterliggende theorie: het gehalte testosteron en oestrogeen waaraan we gedurende het eerste trimester in de baarmoeder worden blootgesteld, komt tot uiting in de lengte van respectievelijk onze ring- en wijsvinger. Beide vingers vormen een logboek waaraan je niet alleen je vroege ontwikkeling, maar ook veel van je huidige kwaliteiten kunt aflezen. Psychologiehoogleraar van de University of Central Lancashire John Manning maakte dat zeven jaar geleden wereldkundig.

Manning ontwikkelde de zogenaamde digit ratio: de lengte van je wijsvinger gedeeld door de lengte van je ringvinger. Mannen hebben doorgaans een lage digit ratio (gemiddeld: 0,96) en vrouwen een hoge (gemiddeld: 1.01).

De ringvingerkunde is een ware hype geworden. Als je de berichten mag geloven, hangt zo ongeveer alles ermee samen, van de vorm van ons gezicht, de kwaliteit van ons sperma en onze kinderschaar tot de kans op hart- en vaatziekten, depressie en homoseksualiteit.

Als het een goede voorspeller is van onze kwaliteiten, moeten testpsychologen het dan niet toevoegen aan hun testarsenaal? Lees Psycholoog Henk Noort voor enige nuancering.

Ikzelf sms regelmatig met de Orde der Verdraagzamen. Zij combineerde deze data met de onderzoeksresultaten van de grafologie.

Op een seance van senior occult pragmatici is een nieuwe waarheid opgezogen:

De lengte van het zuigen uit je duim bepaalt voor 99,999% het succes op de beurs.

De lengte van het zuigen op de duim van je partner gaat af van het succes in bed. Hoe lekker lang dan ook.

De natste vinger uit onze geschiedenis is die van Hansje Brinker. Een goede tweede is de middelvinger.



Categorieën:Boeken, Geld, regels, sexy, Sport, Wetenschap, Zoenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: