Breinvlaag 2009-187a. Eiland

Men wil van mij vaak weten hoe het toch zit met … Vooral ouderen en jongeren vragen mij tijdens voorleesavonden het hemd van mijn vege lijf ….

Laatst nog was er een jonge man te Loo, een gat dichtbij Bathmen in Zuid Engeland, die mij zijn volgende intieme vraag voorlas:

“Beste G. (Dear G. dus), toen ik onlangs met mijn ouders op een onbewoond eiland in de Stille Zuidzee met vakantie was, keek ik door het raam van ons shithousje over het strand. Daar zag ik precies één reptiel en niet twee, zoals ik geleerd had bij de ark van Noach. Ik vroeg mij meteen af waar het tweede exemplaar was, want om hèt te kunnen doen moet je minstens met zijn tweetjes zijn. Of had deze hèt heel lang geleden voor het laatst gedaan en was hij nu alleen over? Ik ben 35 en denk veel aan hèt doen. Dat is toch normaal voor een boy my age, Sir G? De beheerder van ons resort vertelde mij volgende verhaal:  Long time ago had zijn eigen Oom Karel op één van zijn vele Onderzoek – 65 Plus – Reizen een doosje met zes eieren mee van de AH. Het waren bijzondere eieren, geimporteerd uit Australie, een belevenis op zich. Dat de uiterste houdbaarheidsdatum, op het later terug gevonden eierdoosje, onleesbaar was geworden door het zoute weer op zee, duidde ontegenzeglijk op de onsterflijkheid van het leven in die doppen. Aldus het verslag van onze kampbeheerder. Eenmaal aan land verging Oom Karel haast alsnog, maar dan van de honger. Vijf eieren at hij staand in de vorm van omelet en één ei raakte hij kwijt aan het zand … Om een lang verhaal kort te maken: het ei zou die zomer in het hete zand zijn uitgekomen. En zo hebben wij nu dus precies één reptiel in ons resort. De beheerder heeft voor mij nog met Oom Karel gebeld, maar deze oom wist niet hoe oud het reptiel was of nog kon worden. Of het reptiel dan misschien niet liever met zijn tweetjes had geweest willen zijn, wilde ik weten. Maar Oom Karel had gezegd, dat sommige oude reptielen nog heel graag en heel lang alleen met zichzelf speelden.

Beste meneer G, nu zou ik van u wel eens willen weten hoe het echt zit met dat alleen klaarkomen op zo’n onbewoond eiland. Met vriendelijke groetjes, Godfried.”Categorieën:Boeken, Dieren, Humor, Meisjes en jongens, sexy, Verhalen, Wetenschap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: