Breinvlaag 298 10-0

Mijn Kralingse broer verdient goud geld aan gloeilampen, maar hij blijft Rotterdammer. Ooit was hij bokser.  Ik mocht met hem mee in de skybox van PSV (tegen Feyenoord) en ik had er zin an.

Feyenoord zou die dag een poging doen het uitrecord scherper te stellen. Ze verloren met 10-0 van PSV. Recordpoging geslaagd, ik was erbij. Excelsior overwoog om De Kuip op te kopen – kon nooit veel kosten volgens mijn broer.  We namen nog een afzakkertje in een slecht verlichte kroeg, met van dat neppe kunstlicht.

Die kerel  is ook een gemene grappenmaker, op hun  12,5-jarig huwelijksfeest liet hij een geweldige boer, dat de complete schoonfamilie flauwviel vanwege de meur.

In de kroeg had hij zin om te klieren. Aaaaaaaaggggggh galde hij onaangekondigd tegen een olijke en nietsvermoedende Brabander naast ons . Broers mond gaapte wijd open en ik zag alleen een zwart gat. Brabi en ik schrokken ons wezenloos, alsof hij geen tong had. Verdomd, hoe had hij dat nou weer geflikt? Brabo gaf mijn broer een stamp voor zijn harsens, aaaaaaaaggggh

Door de uithaal van Brabo kreeg mijn broer acht tellen ……..

Hoe kun je dat nou doen, zei  ik, altijd bereid tot begrip en Détente, Détente,  je tante op een houtvlot , verwarring en even geen klappen svp

Altijd blijven praten wist ik: Hallo zeg, ho nou ho nou kijk je wel uit  wacht ff

Brabo stond tegenover ons, althans tegenover mij, vuist gebald

En als hij nou helemaal niet kan praten, zoals jij en ik?  Hij heeft geen tong? zei ik tegen hum.

 Brabo deed nog steeds niks, pleit beslecht?

Jij en ik hebben mazzel, maar hij kan niet praten zonder tong, rustig nou, ging ik met overslaande stem door.

Brabo ontspande en keek me meewarig aan, zijn spanning was nog niet geheel geweken, maar mijn hemd droogde al wat op.

Daarop zei ik: e kunt niet zomaar met 10-0 winnen van Rotjeknor en dan feestvieren, dat gaan we jullie terugbetalen, kopje onder in de Kuip. De kroegvloer kwam daarop dreigend in beweging en grotesk lelijke koppen verdrongen zich om vooraan in  mijn blikveld te komen.  

Brabo zocht naar zijn maatjes, maar hij was alleen, net als ik. Ik verloor mijn broer uit het oog, steeds dichterbij drongen grote lege zwarte muilen zich aan ons op, ik drukte voorzichtig  mijn handen in de rug van Brabo, polonaise naar de uitgang als het ff kan, maar we werden opgeslokt door de amorfe clan voetbalfans, the skybox is the limitCategorieën:Gedichten, Humor, Sport

1 reply

  1. Excuus aan je broer, ik had de grap niet door, sorry, niet meer doen hè.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: