Breinvlaag 307 ZKV

Schrijver A.L. Snijders won de Constantijn Huygens-prijs. Volgens de jury “weet Snijders zelfs de kortste tekst grote blijvendheid te verlenen”. Volgens gelovigen die erbij waren, zou de schrijver bij de uitreiking een wegwerpgebaar gemaakt hebben, anderen beweerden dat ALS daarmee de hoogte van het maaiveld aangaf. De jury is kort daarop verdrietig afgetreden, men kwam niet zo goed uit haar woorden die dag. De prijs zelve is later teruggevonden in de boeken van Café Nu Effe Niet. De kastelein had de schrijver zijn betoog willen laten doen – aan zijn toog, waar anders, maar deze was al na drie woorden de draad kwijt; ontroering! de prijs voor de prijs hè¨. Nadat de prijs geheel in drank was omgezet, sprak de schrijver nog slechts één woord: nouistmooiwest, om vervolgens van zijn kruk te stijgen, deze onder de arm te nemen en daarmee een punt achter dit zeer korte verhaal te zetten.Categorieën:Gedichten, Humor, Krant, Schrijven, Verhalen

2 replies

  1. Kort en krachtig 😉 Ik vind het een toppertje. Het zit heel mooi in elkaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: