Onder embargo ouderwets schelden

Okee, ik word oud, maar dat vind ik geen reden om alles maar ‘OK’ ‘te vinden.

Waar maak ik me druk om? Nou, die gesjeesden die allemaal een baan gevonden hebben bij Het Weer. Bij het pdd-NOS  journaal kijken ze serieus in de camera en blaten  dan schaap. Bij de spraakmakende zenders word je alleen uitgenodigd als je multipele persoonlijkheden meeneemt naar de Studio. Raak je er eentje kwijt, dan worden die in het programma ‘Vermist” terug gevonden en op de tribune gezet – gratis klappubliek. Je kunt vandaag-de-dag geen krant opslaan of de tv uitzetten zonder nog na te shaken van de gruwelen op je netvlies van de rampen die je morgen te wachten staan als je de weermannen en -vrouwen moet geloven – gelul, het enige dat deugd is het mantelpakje – heel goed van wijnvlekken te ontdoen met een korreltje zout overigens.

Een volwassen chauffeur begrijpt de ZOAB intussen heus wel en hoeft geen weeralarm van weercode-neurotici.

Wij hoeven geen waarschuwing voor een beetje maagzuur na een sneeuwbui en ook niet altijd Always of Butterfly als het weer ongesteld is geraakt op ons. Sodeju, stelletje schaamhaarklovers zonder brevet daar bij het KNMI. Morgen is het glad, nou en? Dan rijden we dus rustig, niks aan de hand. En wie wel scheurt maakt brokken, maar dat deden ze in de jaren van Paard-en-Wagen ook al. Weermeisjes en -jongens, Ga toch mooi wezen ;-)))

Heerlijk, ongegeneerd kankeren 😉 Door de sociale media hoef je daartoe niet eens meer op de Amsterdamse Albert Cuyp te gaan shoppen om je (speels) te ontladen. Nu maar hopen dat de rest van Nederland enig relativeringsbegrip aanleert op de – toch wel een beetje enge – digitalige dwangbuis.

Deze Breinvlaag kwam tot stand dankzij Documentcetera , een samenwerkingsverband van alle multipele persoonlijkheidsverenigingen in Nederland met gebruikmaking van de humorclausule voor min of meer hormonaal gestremden 😉Categorieën:Humor, Krant

3 replies

  1. 50? wij vonden 10 al niet veilig, maar wel onweerstaanbaar. Jeetje Mina, kop-staartbotsingen, spannend hoor.

  2. Vanochtend met 130 km/uur zes kop-staart-botsingen ontweken bij Winschoten, zij hadden elkaar onder die 50 km-veiligheidsdeken niet gezien. Wie wil er nou afstandhouden onder een deken 😉

  3. Er was eens een tijd, dat de Koning reisde met zijn gevolg; de hofnar, de kwakzalver en de astroloog. Die tijden zijn voorbij, de hofnar kan de BTW druk niet meer aan, de kwakzalver in blauwe jurk mag geen borstkanker meer behandelen… alleen het KNMI bestaat nog. Het koninklijk nederlands mioceen van illustere astrologen en alchemisten, dat met hun wichelroede het weer voorspelt en vervolgens op basis van volstrekte willekeurige computermodellen ons poogt te vertellen wat we al lang weten; het kan vriezen en het kan dooien. Een weeralarm… ik leg mijn eigen tarotkaarten wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: