Godtspe

Okee je gelooft niet in het Intelligent Design, maar wat dan, hoe ziet de toekomst er dan uit?

Vanochtend fietste ik naar werk en hoorde ergens bij binnenkomst van Groningen, Stad Groningen, naast mij op het trottoir; “Ik hou van je, lul” Ik keek opzij, oriëntatiereflex nietwaar, kun je niets aan doen. Wat bleek? Zij had het tegen haar hondje, dat angstig de ontmoeting tegemoet zag met een pitbull, aangelijnd maar toch. Ik glimlachte, want ik heb al een heerlijke vrouw.

Verder fietsend drong de droom van afgelopen nacht zich aan mij op en ik overdacht volgende dialoog:

Denkbeeldig doek gaat op.

Freud: U noemt zich Breinvlaag nietwaar? Passende naam voor iemand die zijn creatieve associaties maar een beetje over gods akker laat lopen. Daar kan ik als mens geen touw aan vast knopen, maar ik ben geen gewoon mens zoals je wellicht weet, ik ben de Grote Freud.

Breinvlaag: Ik vind mijn Breinvlagen een schoolvoorbeeld van de survival of the fittest, in dit geval van mij als Creationist, Daar schep ik ik niet over op, maar wel veel behagen in. En nou jij weer.

Freud: Nou moet u heel goed op uw woorden letten, want ik verdraai ze zo, ik ben toch zeker zelf de beste associateur op aarde en daarbuiten. Of wou U soms beweren dat er plaats is voor nog een tweede god. DAG? Ik ben De enige Associatieve God, zeven dagen per week en dat al jouw hele belabberde leven lang.

Breinvlaag: U vindt zich een Hele Meneer nietwaar, Meneer Freud? U denkt zelf een beetje voor god te kunnen spelen, is het niet?

Freud: Uw breinvlagen vallen buiten mijn Schepping, het zijn hooguit probeersels van een inferieure geest. Ik gun Darwin het recht op een verklaring, misschien dat hij er nog iets van maken kan.
Trouwens, als u dan denkt zelf God te zijn, waar was u dan in die werkweek destijds? Of was u incognito als Adam of Eva ha ha ha ha, zuur appeltje hè. Gebbetje meneer Breinvlaag.

Darwin komt op, verdwaasd want weet niet waar hij zich bevindt.

Darwin: Sorry heren dat ik te laat ben.

Freud en god: loser, ha ha ha.

Breinvlaag: drie is echt teveel.

Doek valt en ik word opnieuw wakker op mijn fietsje. Nog net ontwijk ik een in burka trappende bakfietsmoeder met een nest honden onder de huif. De toekomst is ongewis.Categorieën:Geloof, Humor, Piketpaaltjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: