Royale Keet

Op jaarbasis verliezen mannen en vrouwen drie triljard haren. Ongeveer 90% valt uit in het grijs, 9% door huiselijk geweld en 1% als collateral damage bij haarkloverij.

Ernstiger acht ik de uitval van je gezond verstand in de lente. Verliefden zien alles door een roze bril en dat voert ons in de natuur naar een evolutionair keuzemoment, de keuze van erop of eronder.

Het pakt niet altijd goed uit.

Vorige week nog overreed ik een eendengezinnetje bij het kunstenaarsdorp Kiel-Windeweer in Groningen, zeven eendagskuikens en een BOM-eend, eigenlijk meer een gans, want dom, want ze stak met haar kroost de weg over, waarover ik juist kwam aangesjeesd in mijn nog niet geheel ingereden voertuig. Maar er is meer. Mijn buurvrouw beweerde gisteren, dat ze een verliefd ree op haar motorkap gehad had, beiden waren dit keer nog met de schrik vrij gekomen, hoewel buurvrouw de laatste tijd vaker met een verdachte blos over straat gaat, haar reebruine ogen goed de kost gevend.

Echt serieus wordt het als we de zomertijd erbij betrekken: de Partij van de Dieren is tegen het verzetten van de tijd. Ik snap dat, want door die move verdubbel je het aantal schemeruren in een etmaal en daarin zit hem de kneep: dieren kunnen geen klok kijken. In de schemer gaat het beest van bos naar wei en omgekeerd, niet om vijf uur. De Partij van de Mensen wil langer profiteren van het zonlicht en wil zomer- en wintertijd behouden om de strijd tegen het dommig overstekend wild te kunnen winnen. Ik vind dat uitlokken, de strategie van de stierenvechter.

Het allerergst wordt het als er een koninklijk huwelijk wordt georganiseerd. Alles draaide 29 (en ook wel 30) april om die ene haar, Kate Maxima de verliefde princess en om haar prins die samen op TV een urenlange balts opvoeren om miljoenen minder fitte soortgenoten zomer- en wintertijd te laten vergeten.

Een heel volk verloor haar gezonde verstand, en dan rijden ze daarginds ook nog links – zelfs in de lente.Categorieën:Dieren, Liefde, Meisjes en jongens, sexy, Zoenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: