Breinvlaag 81 Terug naar Lochem

 Man, wat liep mijn ’68-er flowerpower Zündapp lekker in 1972. Een Zündapp had destijds de beste buddyseat – dus! En nee, echt geen kinnesinne destijds of flauwe Beatles-Stones camp. Allemaal puistenkopjournalistiek van later 😉 Mijn vriendje destijds reed Puch, een ander Thomos en de Kreidlerman ging gewoon op zoek naar de Zwarte Cross. Ik had een wichie achterop. Terug naar Lochem, waar ik mijn Atheneum deed, maar veel interessanter was: Popfestival op Hemelvaartsdag. Jezus, ik zat daar 100 meter vandaan op school: Ralph McTell met ‘The streets of London’, Mud, Sonny Terry & Brownie McGhee (bluesmen), de ene lam, de andere blind, de totale ontkrachting van dat er niets van je terecht kwam als je je best niet deed op school. De bevestiging van het vooroordeel: hoe lammer, hoe bloezer en daarenboven de hart- en leververscheurende festivalmentaliteit……. Ik zag er Freddie King een paar jaar voor hij dood ging. In een compleet gele overall trad hij op, als een hedonistische engel die binnenkort op dieet gaat. Die man was helemaal los en werd alleen nog met de benen op de grond gehouden door  hebberige Achterhoekse dames  😉 De man begon zijn optreden, geheel onverwacht, zwevend, smoorverliefd tussen twee van mijn klasgenotes  – had ik ook wel gewild – vanuit de bosrand, dwars door het publiek, het openlucht podium op. ‘Shake your bootie’ zong hij en volgens mij was hij nog nooit zover van de Steets van huis geweest. Een van de dames reikte hem alsnog een gitaar aan, hij had het nummer ook luchtgitaarspelend tot een goed einde gebracht, en iedereen blij.

Kort daarvoor was ik op klassereis naar Kopenhagen geweest en had me daar voorgenomen om monogaam te worden. Die tijd dus, tied van tiet en Grolsch, Normaal toen. Ben blij, dat ik tegenwoordig normaal ben 😉

4 prachtige CD’s met dito teksten voor 15 euro xxxxxxxxxxxxxxxxCategorieën:Meisjes en jongens, Muziek, School

2 replies

  1. Soms is in beter dan zijn. In de vorige reactie bijvoorbeeld.

  2. Die overall zit ook nog zijn mijn hoofd. Net als die rode Ford.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: