Onrustige grijze cellen. Breinvlaag 2021 – 21

U moet uw grijze cellen meer laten dromen, dat ontspantook uw benen. Beweert althans mijn psychiater. Droom verslaat pieker. Steen-papier-schaar weet u wel.

Lesactiviteit: Steen, Papier, Schaar - Mentortijd

Maar dat hoofd van mij heeft het al zo druk overdag. Kan ik die kop ’s nachts niet gewoon uitzetten? Nee, uitzetten kommt nicht in Frage!

Sinds ik veel ben gaan wandelen heb ik na middernacht onrustige benen, restless legs …. en slaap ik dus slechter, restless brains. Na een fikse wandeldag val ik eerst nog wel als een blok in slaap. Maar na een uurtje is het gedaan met de rust. Bij nachtmerries vind ik het wel fijn dat het maffioos cementblokachtig afzinken ophoudt, maar de verlossing uit een aangename droom is minder gewenst. Maar ik heb er geen vat op. Mijn benen liggen heel vaak gekruist overhoop met mijn futloze grijze cellen.

Extra: Stabiele zijligging / Opdracht 11 Bewusteloosheid ...

Stabiele zijligging adviseer ik vaak met succes, zei mijn psychiater. Kan ik dat zelf? vroeg ik. Ja, alleen als u gereanimeerd wilt worden hebt u een partner nodig. Ik dacht geruime tijd na over deze uitzondering en schudde toen moedeloos mijn sudderpan. Ik vind het hier-en-nu niet leuk, bromde ik in mijn baard en keek hem daarbij verongelijkt aan. LEUK? gilde hij, LEUK?! Alsof dat wel het laatste was wat ik mocht verwachten van een bezoek aan meneers praktijk.

Ik kan niet lekker dóórdromen in stabiele zijligging, zei ik. Wat precies kunt u niet wat anderen wel kunnen? Daar had ik niet van terug en dus zei ik niets. Shrink schoof zijn behandelaarsstoel iets dichterbij. Te dichtbij wat mij betrof. Hij vatte mijn zwijgen kennelijk op als een uitdaging. Wie kan er het beste omgaan met stiltes. Spierballentaal. Non-verbaal uiteraard. Ik balde mijn knuisten. Steen-papier-schaar weet je wel.

Dit consult was niet gratis. Dus dan maar praten voor mijn geld: Mijn grijze cellen willen wel en mijn witte onderbuik waarschijnlijk ook wel, maar mijn benen kennelijk niet. Ze schoppen mijn dromen steeds in de war. Ook als die op dat moment nou juist mijn leven veraangenamen. Wat heb ik ze aangedaan? Waar heb ik dat aan verdiend?

Dasnichsosjeun. Nee dat is klote van de bok. Drinkt u wel genoeg? Wat bedoelt u? Neemt u op tijd een neut, een Belgisch biertje, een lekkere port, een fles wijn met zijn twee, of desnoods in uw eentje? Ik had het idee dat zijn opsomming nog wel even vooruit kon. Ik drink geen alcohol. Ja-Aha, natuurlijk! zwolg hij. Het is bij u of het één of het ander, u kunt niet allebei hebben. Normale mensen wel. Dat is dan €475 extra inclusief btw met uw welnemen.Categorieën:dromen, Geld, Humor, natuur, Piketpaaltjes, Sloerig in de rakker, tijd, Wetenschap

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: