Letterzetter, Breinvlaag 22 – 31

In een hoek van 60 graden in een storm met windkracht 8+ hing ik nou niet bepaald de gebraden haan uit. Hett gevoel was mij onbekend sinds mijn laatste midlifecrisis.

Ik was enigszins verdwaald in de buurt van Oranje, een dorp in Drenthe (who needs a name, when you have the code?) Ondanks gemarkeerde wandelroutes was ik ‘buiten bereik’ geraakt. Ook mocht ik vanwege het gevaar van vallende bomen, door vraatzucht van kevers (letterzetters), niet zelf paden uitzoeken die ik nemen wilde, geen bijdehandse shortcuts voor olifanten als ik.

Ik ontmoette Corrie, – Corrie met ie! Zij zou de weg wel weten, dacht ik. Ze was, toevallig, letterzetter van huis uit en kon leuk vertellen. Of ze ook van boeken hield, vroeg ik? “Alleen van Kafka.

Leuke familie, de Letterzetters. Haar broer was tegelzetter, sleet tegenwoordig tegeltjeswijsheden aan voetbalkantines. “Eén handsbal met mosterd graag” (gehaktbal zonder bestek) of “”Voetbal is een patatje oorlog”. “Hij is heel vroeger begonnen met epigrammen, maar die werden te lang voor zijn tegeltjes.

Ik was weer alleen met mijn gedachten – zonder richtingsgevoel en zonder bereik.

Een schuine volwassen man op een schemerende zandweg in onbekend plat land – die zou je wijzer achten 😉 … een auto, een VW-kever met een hondenkop uit het raam stopte. De man had net zijn hond uitgelaten. Logisch.

“Alles goed met je?” vroeg de boer door een kier in zijn andere autoraam. Hij zette zijn muziek uit, de Beatles en ik herhaalde: “Ben de weg kwijt, geen bereik. Herken kop noch staart van de paarse paaltjes en het schemert nu toch ook al behoorlijk. Ik heb het gevoel dat iemand die paaltjes telkens verplaatst. Knijp hem een beetje.” Ik mocht instappen. Hij begreep wel zo ongeveer waar ik mijn auto had geparkeerd.

Na wat spotternijen over en weer over dementerend zwerversvolk in de provincie zette hij me vriendelijk af bij mijn auto. Ik ben weleens ongelukkiger geweest. De autoradio speelde Under my skin van de Stones.Categorieën:Boeken, Dieren, Liefde, Meisjes en jongens, Muziek, natuur, pensioen, Schrijven, Verhalen

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: