Wel of geen wolf

Als je een keer iets heel anders wilt proberen? WOLVENTOTEM van Jiang Rong.

De vertaling was een taaie klus schat ik, maar het verhaal met zijn wrede details en antropologische bespiegelingen vind ik super. Het bloed druipt ervan af. Het voor en tegen van uitroeiing van de wolf in perspectief. Terwijl anno 2022 de wolf de (monoculturele) schapenboer naar de keel vliegt, zo was er destijds in het noorden van China een ander evenwicht dat bedreigd werd. Maar het is ook een parabel. En die zijn altijd waar 😉


Zoals in het Parool opgetekend:
Lees dit artikel uit Het Parool: https://blendle.com/i/par/het-is-hier-fantastisch-thuis-op-de-bank/bnl-par-20210831-13087420?utm_campaign=social-share&utm_source=blendle&utm_content=blendletrending-android&sharer=eyJ2ZXJzaW9uIjoiMSIsInVpZCI6ImdqYm9rZGFtIiwiaXRlbV9pZCI6ImJubC1wYXItMjAyMTA4MzEtMTMwODc0MjAifQ%3D%3D&utm_medium=externalCategorieën:Boeken, Dieren, evolutie, natuur, politiek, Uncategorized

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: