De duim van Homo Deus

Bovenmeester Harari legt de Wereld en haar toekomst uit in een trilogie. Jonge mensen hebben hier zeker iets aan. Homo Deus is voor mensen die al wat langer van school zijn en voor wie de twee andere deeltjes tijdverspilling zijn.

Brallen, uit de duim onder de duim

Macht draait om in stand houden van door elite bedachte verzonnen verhalen. Als de homo sapiens met de pet het dan toch wagen elkaars geloof=verhaal belachelijk te maken, in twijfel te trekken, dan krijg je oorlog. De meesten zijn, in volkeren samengebrald bovendien, tot weinig introspectie geneigd, kunnen helaas niet anders dan door het lint gaan; er wordt immers een grens overschreden. Het waas voor ogen laat zich niet of nauwelijks sluieren. Noch in een stadion noch op een slagveld. De kracht van krenkingen kan niet overschat worden.

De aarde beeft.

Al wordt dat waarschijnlijk ook gemanaged ;-)) ….. kijk hoe snel ‘afwezig’ geld voor Derde Wereld, aan Groningen en aan boeren plotseling beschikbaar kwam tijdens corona. Althans in theorie, want een duim is vele malen slimmer dan een gulle hand.Categorieën:Boeken, evolutie, Geld, Geloof, natuur, Piketpaaltjes, politiek, Uncategorized

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: