Breinvlaag 2009-120a. De Eerste Mei.

Gisteravond liep ik met mijn vrouw door Groningen, door wat heet Koninginnenacht, de nacht vóór Koninginnedag. Wij genoten met de fiets aan de hand na van het toneelstuk De Vermoorde Onschuld. Een Who dunnit’ voor schouwburgpubliek. Op straat heerste een Who am I gonna do it with tonight sfeer. Je kunt die feestmeute grofweg in drieën opdelen. De twee hoofdpartijen worden gevormd door de vrouwen en mannen die nog moeten. Ze moeten elkaar nog veroveren, onderwerpen, werpen en na game over opnieuw beginnen. Ergens in hun midden bevindt zich de Koningin. Elk jaar weer gaat de opgewonden meute op zoek naar die ene Koningin, Koningin voor één dag en één nacht meestal. Gelukkig zet de Organisatie meer dan één Koningin uit, anders zou er meer dan onschuld alleen vermoord worden vrees ik. De derde groep heeft een voorbeeldfunctie, het zijn de stelletjes die samen al Koning en Koninginnetje spelen en een aanjagerfunctie hebben voor de rest van het hitsige volk. Niemand is kind die nacht, niemand is onschuldig.

 

Er is ook nog de vierde partij, ouders en would be ouders van de schurende groep feestbeesten. Hun mooi en minder mooi opgedroogde vrijerskoppen doen hun best om van de herrie te genieten, het valt ze niet altijd mee. Mijn vrouw zag wel wat in een mooie saxofonist. Deze maakte in zijn eentje muziek, terwijl naast hem drie jochies stoer een draaitafel mixten? Ik heb me een tijdje een man met mogelijkheden gevoeld bij een optreden van een nep David Bowie. Maar net als bij mijzelf was er van de echte Bowie weinig terug te zien. Misschien dat daarom medemens met mogelijkheden een andere betekenis heeft gekregen dan in mijn jongenstijd.

Niet elke jongeling slaagt bij zijn eerste stap, maar op 30 april kun je wel al een voorselectie zien van wie er kans maakt op nageslacht. De restgroep moet het voorlopig met het voorgeslacht doen, Ook leuk, maar zelf klaargemaakte soep smaakt lekkerder.

 

Nee dan de dag na Koninginnedag, één mei dus, dan zie je andere types:

’s avonds een kerel, ’s ochtends een kerel. Ik begin dan om 08.30. Ik hoop wel dat dit jaar iedereen zijn Koning of Koninginnetje gevonden heeft, ik wil de Eerste mei ook graag rustig doorkomen.Categorieën:Liefde, Meisjes en jongens, Muziek, sexy, Wetenschap, Zoenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: